546 čtenářů
40 m
redakceTerka
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Chřest si oloupeme, dáme na 5 minut uvařit, poté zchladíme Těsto rozválíme, potřeme sýrem, poklademe šunkou, nakrájíme
Chřest si nakrájíme na špalíčky a hlavičky si dáme Jemně osmahneme a a nakonec přidáme hlavičky chřestu
Těsto potřeme pomodoro pastou nebo rajčatovým protlakem plátky slaniny a nakonec očištěný na kousky nakrájený chřest
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Vypracujeme těsto a vyválíme rukama válečky s kterým rozpustíme máslo, přidáme hotové noky a nakrájený chřest
Chřest omyjeme, odřízneme spodní tvrdé části stonků a v osolené vodě chřest krátce povaříme, asi 5 - 10
Listové těsto si rozválíme a přendáme na plech s pečicím nastrouhaným sýrem, muškátovým oříškem a vyskládáme na něj chřest
uvařených vajec si vyndáme žloutky, bílky a uvařený chřest Semínka nasucho orestujeme a necháme vychladnout, chřest
Chřest si očistíme a uvaříme na páře. Hotový chřest dáme na talíř a přelijeme domácí tatarkou
Chřest si rozřízneme na polovinu a vejce si uvaříme Na rozpuštěné másle krátce orestujeme chřest, smícháme
Z chřestu odřízneme tvrdé konce a dáme vařit do vroucí Pokud možno chřest vaříme ve stoje, ale není to nutnost