338 čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Bagety nakrájíme na kolečka a potřeme Lučinou. Ozdobíme špenátem, ředkvičkami, šunkou, sýrem atd. podle
Ve větší míse vyšleháme vejce, přidáme mléko a olej. Smícháme všechny suché suroviny a nakrájené ovoce
Smícháme mouku, koření, skořici, 1 vejce olej a med. Vypracujeme těsto, které nebude lepit. Vyválíme
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, těsto si vyválíme na kulatou placku a vyložíme s ní dno i okraje
Chřest povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté zchladíme ve studené vodě. Mezitím si připravíme zálivku
Játra očistěte a nakrájejte. Na lžíci másla zesklovaťte nakrájené šalotky, přidejte celé snítky tymiánu
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce a nakrájíme na kousky. Vložíme
Rozválené těsto si nakrájíme na malé obdélníky. Každý obdélník poklademe slaninou, chřestem a posypeme
Zelený nebo bílý chřest si očistíme a nakrájíme na malé špalíky. Dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Vařený chřest pokapeme citronem a necháme vychladnout. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na proužky. Majonézu
Vařený chřest nakrájíme na menší kousky, dáme do másy, pokapeme citronem,osolíme. Přidáme majonézu a
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem