Tradiční chřestové slavnosti v Ivančicích 2017

Zapečený chřest

  Přidejte fotku 
Ingredience
  • chřest
  • brambory
  • sůl
  • kedlubna
  • mrkev
  • vývar (masový)
  • hrášek
  • pepř
  • máslo
  • sýr (strouhaný)
  • strouhanka

Postup přípravy receptu:

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, zcedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo kostičky, povaříme 10 minut ve vývaru a přidáme hrášek.
  3. Osolíme a opepříme. Vymastíme zapékací mísu, nakrájené maso rozložíme na dno, navrch dáme brambory a zeleninu.
  4. Podlijeme vývarem, posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a kousky másla a zapékáme dozlatova asi 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.