Vepřová panenka plněná chřestem na chřestovém ragú Uvařeno 2 282x


Postup přípravy receptu

Recept

  1. Vepřovou panenku rozřízneme a naplníme chřestem. Nasolíme, opepříme a dle potřeby svážeme nití, aby nám chřest uvnitř panenky držel.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a panenku na něm osmahneme ze všech stran. Poté dáme do rozehřáté trouby ještě asi na 15 minut dopéct.
  3. Chřest očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.V kastrolku zpěníme kousek másla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Dále přidáme chřest a také krátce osmahneme.
  4. Zalijeme vínem a přiklopíme pokličkou. Stáhneme a necháme ragú zredukovat.
  5. Nakonec do ragú přidáme smetanu, zbytek másla a vyšlehané žloutky. Dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s panenkou.
Štítek
Ingredience

Chřestové ragú

  • 500 g chřest (zelený)
  • 200 ml smetana
  • 100 g máslo
  • 200 ml víno (bílé)
  • 4 šalotky
  • 4 žloutky
  • sůl
  • pepř

Vepřová panenka

  • 300 g vepřové maso (panenka)
  • sůl
  • pepř
  • 4 ks chřest (zelený)
  • olej (olivový)
Čas přípravy
45 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty