559 čtenářů
40 m
nikolka
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Řízek podáváme s vařeným bramborem a chřestem přelitým holandskou omáčkou.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.
Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem,
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.
Čerstvý chřest očistíme a omyjeme. Jakmile je chřest měkký, můžeme ho polít rozpuštěným
vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým omáčkou.
vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým omáčkou.
Chřest podáváme na talíři přelitý omáčkou a jako přílohu vařený brambor nebo pečivo.