Smažený chřest po Ivančicku Uvařeno 794x


Postup přípravy receptu

Recept

  1. Výhonky chřestu důkladně umyjeme a oloupeme. Bílý chřest loupeme asi 3 cm pod vrcholem.
  2. Zdřevnatělé konce (pokud na chřestu jsou) na spodu chřestu vždy odřízneme.
  3. 500 g chřestu vaříme v 1 litru vody do které dáme 1 lžičku soli a kostku cukru, můžeme přidat také lžičku másla.
  4. Uvařený chřest důkladně osušíme a postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  5. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji. Na smažený chřest si můžeme udělat dip z majonézy, kterou smícháme s lžičkou bílého vína a se šťávou z půlky citronu.
Štítek
Ingredience
  • chřest (uvařený)
  • vejce
  • mouka (hladká)
  • strouhanka
  • olej (na smažení)
Čas přípravy
40 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Podobné recepty