Smažený bílý chřest v parmezánové strouhance Uvařeno 7x

Recept
- Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem.
- Do většího kastrolu dáme vodu, sůl a víno. Až začne voda vřít, vložíme chřest a vaříme asi 6 minut.
- Připravíme vajíčka, mouku a strouhanku. Do strouhanky přidáme sýr.
- Chřest po vychlazení osolíme a obalíme v trojobalu.
- Smažíme v oleji, nejlépe ve fritéze, aby bylo smažení rovnoměrné.
- Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Další recepty na Smažený bílý chřest v parmezánové strouhance
Vyzkoušejte další podobné recepty na Smažený bílý chřest v parmezánové strouhance

- 8 ks chřest (bílý, může být nakládaný)
- strouhanka
- vejce
- mouka (hladká)
- hrst parmazán (strouhaný)
- 300 ml víno (bílé)
- 500 ml voda
Čas přípravy
Mražené bílky
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit. V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit. Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.