Autor: nikolka
Tisk Poslat recept
V oblíbených

Smažený bílý chřest v parmezánové strouhance Uvařeno 7x


Recept

  1. Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem.
  2. Do většího kastrolu dáme vodu, sůl a víno. Až začne voda vřít, vložíme chřest a vaříme asi 6 minut.
  3. Připravíme vajíčka, mouku a strouhanku. Do strouhanky přidáme sýr.
  4. Chřest po vychlazení osolíme a obalíme v trojobalu.
  5. Smažíme v oleji, nejlépe ve fritéze, aby bylo smažení rovnoměrné.
  6. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Další recepty na Smažený bílý chřest v parmezánové strouhance

Vyzkoušejte další podobné recepty na Smažený bílý chřest v parmezánové strouhance
Ingredience
  • 8 ks chřest (bílý, může být nakládaný)
  • strouhanka
  • vejce
  • mouka (hladká)
  • hrst parmazán (strouhaný)
  • 300 ml víno (bílé)
  • 500 ml voda
Čas přípravy
30 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Přidejte první komentář

Podobné recepty

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě.. smetanou a strouhance.Rozehřejte máslo s olejem a chřest

Bílá polévka

Bílá polévka

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K téměř měkkým bramborám přidáme

Bílá paní

Bílá paní

Tvaroh si smícháme se smetanou, šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, vanilkovým a moučkovým cukrem dle

Bílá paní

Bílá paní

Do šejkru vložíme pár kostek ledu, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přes strainer přelijeme