Prémiový obsah
★★★
581 čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mozzarellu nakrájíme na plátky a dáme na talíř či mísu, nahoru potřeme smetanu, sůl a pepř. Z citronu
Chřest si oloupeme, konce odřízneme a na pánvi podusíme pecku, nakrájíme na plátky a zakápneme citronem, chřest
Nakrájené jahody na čtvrtky a promícháme s 1 lžící Jahod rozdělíme do misek a ozdobíme šlehačkovým krémem
Chřest si nakrájíme na špalíčky a hlavičky si dáme Jemně osmahneme a a nakonec přidáme hlavičky chřestu
Chřest omyjeme, odřízneme spodní tvrdé části stonků a v osolené vodě chřest krátce povaříme, asi 5 - 10
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Vejce vyšleháme se smetanou, přidáme špenát, na kousky nakrájený omytý chřest, nakrájené žampiony a nastrouhaný