Kuřecí plátek s chřestem a holandskou omáčkou

Ingredience
  • 3 ks žloutek
  • 50 ml vývar
  • 50 ml víno (bílé)
  • bílý pepř
  • sůl
  • 100 g máslo (přepuštěné)
  • cca 100 ml víno (bílý)
  • bobkový list
  • nové koření
  • 400 g chřest
  • olej (olivový)
  • 300 kuřecí maso (prsa)
  • lžička mletá paprika

Postup přípravy receptu:

  1. Při přípravě se nejprve rozpustí máslo. Pak ve vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým vínem a kořením, až napění.
  2. Postupně přidáváme vlažné přepuštěné máslo. Sedlou omáčku lze po přidání krůpěje vody znovu vyšlehat.
  3. Chřest důkladně oloupeme, očistíme, odkrojíme dřevnatou spodní část a uvaříme v osolené vodě.
  4. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a osmahneme na oleji z obou stran. Asi 3 minuty z každé strany, můžeme podlít vývarem a vínem.
  5. Na hotové maso položíme uvařený chřest a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborem.

K jídlu doporučujeme: