1.6K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Chřest si nakrájíme na špalíčky a hlavičky si dáme Jemně osmahneme a a nakonec přidáme hlavičky chřestu
Chřest omyjeme, odřízneme spodní tvrdé části stonků a v osolené vodě chřest krátce povaříme, asi 5 - 10
Chřest omyjeme a oloupeme spodní stonky. Přimícháme uvařené špagety a zelený chřest, promícháme
Podáváme s grilovaným chřestem. Příprava chřestu: Chřest omyjeme, spodní části očistíme
Rýži uvaříme v osolené vodě chřest očistíme konce oloupeme Jakmile je chřest měkký přidáme ho k teplé rýži, promícháme
Chřest si očistíme a uvaříme na páře. Hotový chřest dáme na talíř a přelijeme domácí tatarkou
Chřest si rozřízneme na polovinu a vejce si uvaříme Na rozpuštěné másle krátce orestujeme chřest, smícháme