Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou Uvařeno 2 437x


Recept

  1. Při přípravě se nejprve rozpustí máslo. Pak ve vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým vínem a kořením, až napění.
  2. Postupně se přidáváme vlažné přepuštěné máslo. Sedlou omáčku lze po přidání krůpěje vody znovu vyšlehat.
  3. Chřest důkladně oloupeme, očistíme, odkrojíme dřevnatou spodní část a uvaříme v osolené vodě.
  4. Maso osolíme, opepříme a osmahneme na oleji z obou stran, asi 3 minuty z každé strany.
  5. Na hotové maso položíme uvařený chřest a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborem.

Další recepty na Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou

Vyzkoušejte další podobné recepty na Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou
Ingredience

Holandská omáčka

  • 3 ks žloutek
  • 50 ml vývar
  • 50 ml víno (bílé)
  • bílý pepř
  • sůl
  • 100 g máslo (přepuštěné)
  • cca 100 ml víno (bílý)
  • bobkový list
  • nové koření

Chřest

  • 400 g chřest (bílý
  • sůl
  • voda

Maso

  • 300 g krůtí maso (prsa)
  • sůl
  • olej (olivový)
  • pepř
Čas přípravy
40 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty