Krémová chřestová polévka

Ingredience
  • 800 g chřest
  • 1 l voda
  • sůl
  • cukr
  • 1 l kuřecí vývar
  • 80 g hladká mouka
  • 2 ks žloutek
  • zakysaná smetana
  • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu:

  1. Chřest uvaříme v mírně osolené a ocukrované vodě doměkka. Poté uvařený chřest vyndáme a nakrájíme na drobné kousky.
  2. Uděláme si jíšku z másla a mouky a zalijeme vývarem z chřestu a následně kuřecím vývarem.
  3. Vše důkladně povaříme. Žloutky smícháme se smetanou (asi 6 lžic) a společně s kousky nakrájeného chřestu přidáme do polévky.
  4. Dochutíme solí a dle libosti i muškátovým oříškem – nemusí být.