Jarní quiche s nádivkou z chřestu Uvařeno 108x


Příprava těsta

  1. Mouku prosejeme na vál, doprostřed uděláme důlek a do něj dáme sůl, máslo a pár lžic vody.
  2. Vše zpracujeme v tužší těsto, to necháme zabalené v potravinářské fólii asi 20 minut, odpočinout v lednici.
  3. Poté těsto rozválíme a vyložíme jim formu.

Příprava náplně

  1. V míse smícháme smetanu se sýrem a směs ochutíme pokrájenými olivami, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  2. Polovinu směsi a nalijeme do formy, přidáme pokrájený chřest a pórek a přidáme další vrstvu sýrové směsi.
  3. Koláč pečeme v troubě při 175°C dozlatova, pak ho necháme ve formě vychladnout. Poté podáváme.

Další recepty na Jarní quiche s nádivkou z chřestu

Vyzkoušejte další podobné recepty na Jarní quiche s nádivkou z chřestu
Ingredience

Na těsto

  • 160 g mouka (hladká)
  • 100 g máslo
  • troška voda
  • tuk (na formu)
  • 0,5 lžička sůl
  • mouka (hladká)

Na Nádivku

  • 200 g chřest (vařený)
  • 200 g smetana (kysaná)
  • 1 ks pórek
  • 150 g gouda (nastrouhaná)
  • 50 g olivy (černé)
  • 3 ks vejce
  • muškátový oříšek (mletý)
  • sůl
  • pepř (mletý)
Čas přípravy
1 hodina

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Podobné recepty