Jablečný závin se zeleným chřestem a zmrzlinou

Ingredience
  • 1 kg jablka
  • listové těsto
  • cukr (krystal)
  • skořice
  • 5 ks chřest (zelený)
  • hrst strouhanka
  • zmrzlina (vanilková)
  • šlehačka
  • cukr (moučkový)

Postup přípravy receptu:

  1. Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Listové těsto vyválíme a posypeme strouhankou.
  2. Dále přidáme jablka, které pocukrujeme podle toho jak moc jsou sladké, abychom závin nepřesladili. Chřest očistíme, nakrájíme na větší kousky a přidáme k jablkům.
  3. Nakonec posypeme ještě trochou skořice a srolujeme do závinu. Upečeme v troubě při 190°C dozlatova.
  4. Podáváme horké se zmrzlinou posypané moučkovým cukrem a ozdobené šlehačkou.