1.7K čtenářů Přidat komentář

Hovězí líčka na chřestovém zelí se šťouchanými brambory

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Hovězí líčka na chřestovém zelí se šťouchanými brambory

  1. Hovězí líčka očistíme a naložíme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a olivovým olejem. Pár hodin necháme odležet v lednici. Na lžíci sádla orestujeme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a lžičku tymiánu.
  2. Tuto směs vložíme do zapékací mísy, položíme na ni naložené maso, zalijeme vodou a přikryté pokličkou pečeme 1,5 hodiny na 150°C. V průběhu kontrolujeme a podléváme.
  3. Po uplynulé hodině a půl odkryjeme poklici a maso pečeme další půl hodinu na 200°C. Na přípravu zelí si očistíme chřest. Škrabkou ho oloupeme, jen hlavičky neloupeme a nakrájíme na kostky, tyčinky, prostě různé tvary.
  4. Na rozpuštěném kousku másla chřest restujeme a počkáme, až pustí vodu, poté chřest vyjmeme a vodu s máslem zahustíme jíškou, aby byla konzistence o trošku hustší než smetana.
  5. Vrátíme chřest do zahuštěné omáčky, osolíme, opepříme a dochutíme octem a cukrem jako když připravujeme bílé zelí.
  6. Na přílohu si dáme vařit brambory v osolené vodě, poté rozšťoucháme a na másle s jarní cibulkou orestujeme, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
  • hovězí maso (líčka)
  • olej (olivový)
  • sůl
  • pepř
  • chřest
  • česnek
  • cibulka
  • šalotka
  • tymián
  • brambory
  • jarní cibulka
  • máslo
  • lžíce sádlo
  • jíška (z másla a hladké mouky)
  • ocet
  • cukr (krystal)

Odstranění špíny z rukou

Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.

Hovězí líčka
7.8K
Kuchař Berda
★★★

Hovězí líčka

Hovězí maso nakrájíme na kousky a osmahneme s cibulkou

Chřestové zelí
2.5K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Chřestové zelí

chřest a dochutíme stejně jako kdybychom připravovali zelí

Šťouchané brambory
31.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Šťouchané brambory

V hrnci v osolené vodě povaříme 30 minut brambory a Ohřejeme mléko a brambory rozšťoucháme s kapustou a

Vepřovo – hovězí karbanátky se šťouchanými brambory
1.7K
Redakce Recepty.eu

Vepřovo – hovězí karbanátky se šťouchanými brambory

Jako přílohu si připravíme šťouchané brambory s jarní Brambory tedy oloupeme, uvaříme, ještě horké rozšťoucháme

Hovězí lička s gnocchi
1.2K
Redakce Recepty.eu

Hovězí lička s gnocchi

Příprava gnocchi: Brambory si uvaříme ve slupce den

Velikonoční hovězí líčka
752
nikolka

Velikonoční hovězí líčka

Hovězí maso nakrájíme na kousky a osmahneme s cibulkou

Hovězí líčka na rajčatech
817
Redakce Recepty.eu
★★★

Hovězí líčka na rajčatech

Hovězí maso nakrájíme na kousky a osmahneme s cibulkou

Ragú z hovězích líček
715
kuchtikverca

Ragú z hovězích líček

Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme ze všech stran, osolíme

Ragú z hovězích líček
529
redakceTerka
★★★

Ragú z hovězích líček

Maso nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Maso přesuneme do pekáčku a přidáme nakrájenou zeleninu

Hovězí líčka na víně
2.6K
redakceTerka
★★★

Hovězí líčka na víně

Omyté líčka prudce osmahneme na rozpuštěném sádle.

Bylinkové šťouchané brambory
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bylinkové šťouchané brambory

Brambory vydrhneme kartáčkem, omyjeme a dáme do hrnce Uvařené brambory zbavíme slupky.

Chřestový salát s hovězím
99
redakceTerka

Chřestový salát s hovězím

Odpočaté hovězí osolíme, opepříme a potřeme olejem.