Holandská omáčka se sivenem a chřestem Uvařeno 28x


Postup přípravy receptu

Příprava omáčky

  1. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem, dokud směs nezačne houstnout.
  2. Poté stáhneme z tepla a začneme přišlehávat rozpuštěné máslo, dokud směs není husté konzistence.
  3. Podle potřeby případně dochutíme.

Příprava chřestu

  1. Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme do studené vody s ledem a solí kvůli uachování barvy.
  2. Takto připravený chřest prohodíme na pánvi s máslem.

Ryba

  1. Z celé ryby si připravíme filátka, lehce nařízneme kůži, osolíme a opepříme.
  2. Takto připravená filátka opékáme na pánvi s přepuštěným máslem, nejprve kůží dolů, přihodíme snítku tymiánu a rozetřený česnek.
Štítek
Ingredience
  • 1,2 kg siven (americký)
  • 400 g chřest
  • 150 g máslo
  • 2 ks žloutek
  • 0,1 l víno (bílé)
  • 0,5 ks citron
  • sůl
  • pepř
  • snítek tymián
  • 2 stroužek česnek
  • 0,5 lžička tabasco
  • 1 lžíce worcester
  • 180 g mouka (hladká)
  • 300 g smetana
  • pepř
  • sůl
Čas přípravy
45 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty