Prémiový obsah ★★★ 8.1K čtenářů Přidat komentář

Francouzský chřest

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzský chřest

  1. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme cukr a vložíme chřest, který uvaříme doměkka.
  2. Pak slijeme vodu, kterou můžeme použít jako základ zeleninové polévky a připravíme si sýrovou zálivku.
  3. Nivu nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku.
  4. Zálivku šleháme, až se vše spojí. Ještě teplý chřest dáme na talíře, polijeme zálivkou a podáváme.
  • 500 g chřestu
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • 4 stroužek česnek
  • bazalka (čerstvá)
  • 130 ml olivový olej
  • 100 g niva

Krájení cibule

Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.

Francouzské madlenky
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské madlenky

Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou

Francouzský pohár
1.7K
janapozarova
★★★

Francouzský pohár

Na pánvi necháme zkaramelizovat máslo s cukrem, přidáme jahody a dusíme, dokud se ovoce nezačne rozvařovat

Francouzské toasty
20.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské toasty

Do mísy rozklepneme vejce, zhruba jedno vejce na 2-3 toasty, dále přidáme podle chuti cukr moučka, nastrouhanou

Francouzské brambory
482.4K
21
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Francouzské brambory

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe

Francouzské zelí
8.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské zelí

Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, oloupané,

Francouzská česnečka
9.6K
Redakce Recepty.eu

Francouzská česnečka

Česnek nadrobno nasekáme, osmahneme na sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme. Z bílků se špetičkou

Francouzské madlenky
15K
Kuchař Berda
★★★★

Francouzské madlenky

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po troškách do ní vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou

Francouzské briošky
289
julie

Francouzské briošky

Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom

Francouzský losos
8.7K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský losos

Lososa uvaříme v marinádě z nakrájené kořenové zeleniny, nového koření, bobkového listu a soli. Z prolisovaného

Francouzský salát
28.6K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský salát

Zeleninu uvaříme a společně s okurky a oloupanými jablky pokrájíme na kostky. Přidáme hrášek, nakrájenou

Francouzské omeletky
11.7K
Kuchař Berda

Francouzské omeletky

Rozšlehaná vejce osolíme, vmícháme smetanu, strouhanku a přisypeme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém oleji

Francouzská káva
8.2K
Redakce Recepty.eu

Francouzská káva

Žloutek utřeme s moučkovým cukrem, zalijeme filtrovanou kávou, důkladně rozmícháme a podáváme. Káva je