Tradiční chřestové slavnosti v Ivančicích 2017

Francouzský chřest

  Přidejte fotku 
Ingredience
  • 500 g chřestu
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • 4 stroužek česnek
  • bazalka (čerstvá)
  • 130 ml olivový olej
  • 100 g niva

Postup přípravy receptu:

  1. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme cukr a vložíme chřest, který uvaříme doměkka.
  2. Pak slijeme vodu, kterou můžeme použít jako základ zeleninové polévky a připravíme si sýrovou zálivku.
  3. Nivu nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku.
  4. Zálivku šleháme, až se vše spojí. Ještě teplý chřest dáme na talíře, polijeme zálivkou a podáváme.