Chřestový salát s česnekem Uvařeno 751x


Recept

  1. Chřest umyjeme a oloupeme. Dřevnaté konce chřestu musíme vždy oříznout. V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou cukru a špetkou soli.
  2. Ve vroucí vodě vaříme chřest podle tloušťky 18 – 25 minut.
  3. Poté chřest vytáhneme a necháme okapat – udržujeme teplé v troubě.
  4. Šunku nakrájíme na proužky nebo na kostičky. Dáme na velkou mísu nebo podnos. Petrželku umyjeme a necháme oschnout do sucha. Poté nakrájíme na jemno.
  5. Česnek oloupeme a rozmačkáme mačkačem na česnek. Přidáme sůl a rozetřeme na jemnou pastu. Do misky dáme žloutek, přidáme česnek a ½ lžíce citronové šťávy a vše metličkou rozšleháme.
  6. Poté přidáváme za stálého míchání olej. Nakonec vmícháme jogurt a ½ lžíce citronové šťávy. Tuto majonézu ke konci osolíme a opepříme dle libosti.

Další recepty na Chřestový salát s česnekem

Vyzkoušejte další podobné recepty na Chřestový salát s česnekem
Ingredience
  • 1 kg bílý chřest
  • 1 lžička cukr
  • sůl
  • 200 g šunka (možno jemně uzená)
  • svazek petrželky
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks žloutek
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 60 ml olivový olej
  • 150 g jogurt
  • bílý pepř (mletý)
Čas přípravy
35 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty