527 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem
Pudinkový prášek rozmícháme s cukrem v mléce, přidáme vanilkovou dřeň z lusku a za stálého šlehání povaříme
Z chřestu odstraníme zdřevnatělou část. Chřest dáme do kastrůlku a zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut
Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očistění chřest a zalijeme vodou. Osolíme,
Pak základ rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ho citronové šťávy, muškátovým květem, solí a pepřem. krém
Na másle orestujeme cibulku, chřest si pokrájíme na špalíčky a orestujeme také krátce. Poté zalijeme
Oba druhy chřestu omyjeme, bílý oloupeme a zbavíme ztvrdlých konců. Poté nakrájíme na kousky a dáme do
Očištěný chřest nakrájíme na 2-3 cm, uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou zápražku
Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem
Do krému přidáme mléko a asi 3 minuty vaříme. Krém můžeme ozdobit kousky uvařených hub či krutony