Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Těsto vyválíme na tenký plát a přeneseme do formy na koláč
Těsto vyválíme na tenký plát a přeneseme do formy na koláč
Listové těsto si rozválíme a přendáme na plech s pečicím papírem. Pomocí mašlovačky ho potřeme smetanou
Těsto rozválíme nebo vytáhneme do požadovaného tvaru a položíme na vymaštěný plech. Potřeme kečupem,
Chřest dobře omyjeme, pozor musí být opravdu velmi čerstvý a mladý! Nakrájíme na struhadle nebo škrabkou
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, těsto si vyválíme na kulatou placku a vyložíme s ní dno i okraje
Chřest povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté zchladíme ve studené vodě. Mezitím si připravíme zálivku
Játra očistěte a nakrájejte. Na lžíci másla zesklovaťte nakrájené šalotky, přidejte celé snítky tymiánu
Těsto vyválíme a poklademe prosciuttem. Nakrájíme na proužky a na každý položíme chřest. Stočíme kolem
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. V misce smícháme smetanu, sůl, vejce a rozmarýn. Poté
Nejprve dejte do velkého hrnce vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní
Lisovanou želatinu rozpustit v 5 lžících teplé chřestové vody. 1/4 l (250 ml) chřestové vody smíchat s čerstvým