Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Těsto vyválíme na tenký plát a přeneseme do formy na koláč
Těsto vyválíme na tenký plát a přeneseme do formy na koláč
Listové těsto si rozválíme a přendáme na plech s pečicím papírem. Pomocí mašlovačky ho potřeme smetanou
Chřest dobře omyjeme, pozor musí být opravdu velmi čerstvý a mladý! Nakrájíme na struhadle nebo škrabkou
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, těsto si vyválíme na kulatou placku a vyložíme s ní dno i okraje
Chřest povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté zchladíme ve studené vodě. Mezitím si připravíme zálivku
Rozválené těsto si nakrájíme na malé obdélníky. Každý obdélník poklademe slaninou, chřestem a posypeme
Zelený nebo bílý chřest si očistíme a nakrájíme na malé špalíky. Dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Těsto vyválíme a poklademe prosciuttem. Nakrájíme na proužky a na každý položíme chřest. Stočíme kolem
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. V misce smícháme smetanu, sůl, vejce a rozmarýn. Poté
Nejprve dejte do velkého hrnce vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní
Lisovanou želatinu rozpustit v 5 lžících teplé chřestové vody. 1/4 l (250 ml) chřestové vody smíchat s čerstvým