Chřestové zelí

Ingredience
  • máslo
  • mouka
  • cibule
  • 200 g chřest (bílý)
  • 200 g chřest (zelený)
  • kmín
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Postup přípravy receptu:

  1. Nejprve očistíme chřest. Bílý oloupeme a zelenému pouze zkrátíme dřevnaté konce.
  2. Chřest omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. V kastrolku na másle zpěníme cibulku a přidáme kousky chřestu.
  3. Osmahneme a podlijeme trochou vody, dusíme do měkka.
  4. Jakmile je chřest měkký vyjmeme a do vzniklé šťávy přidáme hrst mouky a ještě kousek másla a vytvoříme řídkou jíšku.
  5. Nakonec přidáme chřest a dochutíme stejně jako kdybychom připravovali zelí- mletým kmínem, solí,pepřem, kapkou octa a cukrem pokud je potřeba.
  6. Podáváme s knedlíkem a masem.