259 čtenářů
35 m
redakceTerka
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Oba druhy chřestu omyjeme, bílý oloupeme a zbavíme ztvrdlých konců. Poté nakrájíme na kousky a dáme do
Těsto: Mouku si dáme na vál, přidáme máslo, sůl, vodu a uděláme si těsto, které necháme odpočinout v
Rizoto: Na olivovém oleji mírně opečte jemně nakrájenou
Rýži uvaříme v osolené vodě chřest očistíme konce oloupeme a seřízneme. Nakrájíme na kousky a uvaříme
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibulku najemno, poté přidáme rýži a krátce zarestujeme. Podlijeme
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu
Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na
nechte aspoň 10 minut vařit, aby se posílila chuť chřestového Chřestový vývar doplňte do jednoho litru zeleninovým
Hotové rizoto odstavíme z plamene a vmícháme do něj
Takto připravenou směs přidáváme do základního rizota strouhaným parmezánem, kterým si můžeme posypat hotové rizoto