Prémiový obsah
★★★
473 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
, smetanu smíchanou se žloutkem a zelenou petrželkou Do hotové polévky vkládáme sněhový svitek.
Mezitím povaříme 1/2 l chřestového vývaru. Na zahuštění vývaru použijeme směs z mléka, smetany
nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a přidáme do polévky Přilijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem, citronovou
Pak přidáme do ni na másle udušené,nakrájené hříbky nebo suché hříbky v mléce povařené a usekané a polévku
Polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a nakonec zjemníme smetanou rozmíchanou se žloutkem.
Dobře umytý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky. Kousky chřestu nasypeme do půl litru vařící a osolené
Chřest vaříme v kuřecím vývaru. Sýr nakrájíme na kousky, dáme do polévkové mísy, zalijeme horkých vývarem
Poté polévku okořeníme muškátovým květem a zlepšíme Polévku podáváme s houskovými knedlíčky nebo s některým
Polévku můžeme připravit jak z bílého tak i zeleného Na závěr přilijeme smetanu a krátce povaříme.