Chřest s vínem Uvařeno 4 667x


Recept

  1. Chřest omyjeme pod tekoucí i vodou, spodní třetinu oloupeme a odřízneme dřevnaté konce.
  2. Výhonky povaříme v osolené vodě 10 - 15 minut, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Saláty přebereme, opereme, osušíme a natrháme na kousky o velikosti sousta.
  3. Rajčata spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Rozčtvrtíme je, vybereme zrníčka a plody nakrájíme na kostky.
  4. Na zálivku smícháme červený vinný ocet s červeným vínem, olivovým olejem, solí, pepřem a vmícháme kostky rajčat.
  5. Listové saláty, chřest a drůbeží šunku ozdobně narovnáme na talíře a podáváme pokapané zálivkou z portského vína.
  6. Dle chuti můžeme přidat uvařené vejce.

Další recepty na Chřest s vínem

Vyzkoušejte další podobné recepty na Chřest s vínem
Ingredience
  • 600 g zeleného chřestu
  • sůl
  • 100 g ledového salátu
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce ocet (vinný, červený (vinný)
  • 2 lžíce červené víno
  • 3 lžíce olivový olej
  • mletý pepř
  • 500 g kuřecí šunka
Čas přípravy
30 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty