Chřest s kerblíkovo-vinným přelivem
- 6-8 ks brambory (rané)
- sůl
- 1 kg bílý chřest
Na vinnou omáčku:
- hrst kerblík (čerstvý)
- snítek estragon
- 2 lžíce víno (sladké)
- 0,5 dl šťáva (z citronu)
- pepř
- sůl
- 2 lžíce olej (olivový)
- cukr (dle potřeby)
Postup přípravy receptu:
- Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout, poté slupku sloupneme.
- Chřest oloupeme a tvrdší konce zařízneme. Poté dáme také uvařit do osolené vody.
- Kerblík a estragon nasekáme na malé kousky a smícháme se šťávou z citronu.
- Přidáme víno, sůl pepř, olej a dle potřeby a chuti cukr. Omáčku dáme do kastrolku a zahřejeme.
- Uvařený chřest podáváme s bramborem přelity omáčkou.