Chřest s kerblíkovo-vinným přelivem

Ingredience
  • 6-8 ks brambory (rané)
  • sůl
  • 1 kg bílý chřest

Na vinnou omáčku:

  • hrst kerblík (čerstvý)
  • snítek estragon
  • 2 lžíce víno (sladké)
  • 0,5 dl šťáva (z citronu)
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce olej (olivový)
  • cukr (dle potřeby)

Postup přípravy receptu:

  1. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout, poté slupku sloupneme.
  2. Chřest oloupeme a tvrdší konce zařízneme. Poté dáme také uvařit do osolené vody.
  3. Kerblík a estragon nasekáme na malé kousky a smícháme se šťávou z citronu.
  4. Přidáme víno, sůl pepř, olej a dle potřeby a chuti cukr. Omáčku dáme do kastrolku a zahřejeme.
  5. Uvařený chřest podáváme s bramborem přelity omáčkou.