Chřest přelitý holandskou omáčkou Uvařeno 1 536x


Recept

  1. Vlažný chřest upravíme na šunku a zalijeme majonézou. Posypeme petrželkou.
  2. Chřest uvaříme v mírně osolené a oslazené vodě doměkka.
  3. Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku.
  4. Žloutky dáme do kastrolu nebo misky s vlažným chřestovým vývarem.
  5. Ve vodní lázni zahříváme a šleháme dohusta.
  6. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé víno.
  7. Osolíme a přidáme máslo. Omáčka se však nesmí vařit.
  8. Uvařený chřest necháme oschnout od vody, na talíři posypeme nakrájenou šunkou a přelijeme omáčkou.
  9. Můžeme dozdobit bylinkami – pažitka, kerblík.

Další recepty na Chřest přelitý holandskou omáčkou

Vyzkoušejte další podobné recepty na Chřest přelitý holandskou omáčkou
Ingredience
  • 500 g chřest
  • 100 g šunka
  • 1 lžička sůl
  • ½ lžíce cukr

Omáčka:

  • 4 ks žloutek
  • 80 g máslo
  • 1,5 dl vývar z chřestu
  • 4 lžíce citronová šťáva
  • sůl
Čas přípravy
35 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty