NA PIZZU: Těsto se nepotírá rajčatovou omáčkou jako Pizzu na ovonění posypeme čerstvě nasekanou bazalkou
Vytvořte si vlastní lahodnou pizzu s tímto snadným Rukama vytvarujte co nejtenčí kulatou pizzu.
V míse smíchejte mouku, sůl, vodu, droždí a olivový olej. Hnětačem zpracujte těsto. Takto zpracovávejte
Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a přeneseme na válečku do kulaté formy s vlnkovaným okrajem. Zarovnáme
Těsto rozválíme na kruh a vytvoříme vyšší okraje. Všechny sýry nastrouháme nahrubo a smícháme s nasekanými
Do velké mísy si dáme mouku, kde vytvoříme buď důlek nebo mouku přihrneme na stranu a do volného místa
na dva díly, z každého vyválíme kulatý základ na pizzu Hotovou pizzu ozdobíme bazalkou.
Droždí smícháme v míse s troškou teplé vody a cukrem a necháme vzejít kvásek. Poté k němu přidáme sůl
Papriky si nakrájíme na proužky a podusíme spolu s česnekem na oleji. Z droždí, trochy vody, trochy mouky
Těsto rozprostřeme na lehce pomoučněnou linku a vytvoříme kulatý tvar. Dáme na plech vyložený pečícím
Těsto rozválíme a přesuneme do koláčové formy. Dno propíchneme vidličkou a dáme na 15 minut do trouby